Ξηρά τροφή γάτας: Τι να επιλέξω;

Ξηρά τροφή για γάτα

Είναι γεγονός πως θέλουμε να προσφέρουμε στα αγαπημένα μας τετράποδα την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής! Για αυτό σπεύδουμε να αγοράσουμε ένα σωρό αξεσουάρ, παιχνίδια, κρεβατάκια, και ένα σωρό άλλα καλούδια για τις γατούλες μας. Κάτι που πολύ συχνά δε δίνουμε την πρέπουσα σημασία, είναι η ξηρά τροφή γάτας

Απλώς μπαίνουμε σε ένα κατάστημα με είδη ζώων και λέμε “Θέλω μια καλή ξηρά τροφή για την γάτα μου!”, χωρίς όμως να έχουμε σκεφτεί τις ανάγκες της γάτας μας, τις διατροφικές της προτιμήσεις, και άλλους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν στη σωστή επιλογή. Ας δούμε παρακάτω μερικές δημοφιλείς κατηγορίες στις ξηρές τροφές γάτας και ποια θα επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του κατοικιδίου σας.

Grain free τροφή

1. Grain free – Χωρίς σιτηρά 

Η νέα τάση στην ξηρά τροφή γάτας είναι η σύσταση που δεν περιέχει καθόλου σιτηρά ή δημητριακά. Αν και ακριβότερες από τις συνηθισμένες τροφές, είναι πρακτικά καλύτερες για τις γατούλες μας αφού περιέχουν (ακριβή) ζωική πρωτεΐνη και δεν περιέχουν καθόλου συμπληρώματα φθηνών δημητριακών, όπως το καλαμπόκι. Αντιθέτως, κάποιοι υδατάνθρακες που περιέχουν είναι από λαχανικά και φρούτα — κοντά στη φυσική δίαιτα της γάτας, έτσι ώστε να μην υποφέρουν από δυσανεξίες τα αγαπημένα μας τετράποδα. Είναι ιδανικές για στειρωμένες γάτες διότι δεν προκαλούν παχυσαρκία. Ωστόσο, είναι κατάλληλες για όλες τις φάσεις μιας γάτας. Υπάρχουν ακόμα και grain free για μικρά γατάκια!

2. Υποαλλεργικές τροφές

Σε περίπτωση που η γατούλα σας αντιμετωπίζει δερματολογικά ή γαστρεντερικά προβλήματα που προκύπτουν από τροφική αλλεργία ή δυσανεξία σε τροφές, μπορεί να γίνει εφιάλτης η επιλογή κατάλληλης τροφής. Πόσο μάλλον αν θέλετε να είναι και grain free! Οι περισσότερες γάτες εμφανίζουν αλλεργία ή δυσανεξία στο κοτόπουλο — συστατικό που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ξηρά τροφή γάτας. Έτσι, υπάρχουν πλήρεις και ισορροπημένες υποαλλεργικές διαιτητικές τροφές για αυτές τις ανάγκες. Αν λοιπόν παρατηρήσετε δερματολογικά συμπτώματα και διαταραχές όπως ατοπία ή ωτίτιδα, αλλά και γαστρεντερικά προβλήματα όπως διάρροια ή φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, τότε προτιμήστε μια υποαλλεργική ξηρά τροφή γάτας την οποία μπορείτε να δίνετε εφ’ όρου ζωής εφόσον υποχωρήσουν τα συμπτώματα. Πάντα να συμβουλεύεστε και τον κτηνίατρό σας!

Μικρό γατάκι με ξηρά τροφή

3. Kitten – Για γατάκια και εγκυμονούσες ή θηλάζουσες θηλυκές

Τα μικρά μας γατάκια μπορούν να επωφεληθούν από ειδικές τροφές, αφού οι ανάγκες τους είναι πολύ συγκεκριμένες στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Αρχικά κάθε ξηρά τροφή γάτας kitten έχει μικρού μεγέθους κροκετούλες τις οποίες μπορεί να μασήσει άνετα το γατάκι που δεν έχει πλήρη οδοντοστοιχία, χωρίς να πνιγεί! Αυτό όμως που τις κάνει ανάρπαστες είναι η υψηλή τους περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη της κάθε γάτας. Για παράδειγμα, περιέχουν πρωτεΐνες με περισσότερη ταυρίνη που βοηθά στην ανάπτυξη των μυών, στην καλύτερη όραση, και την υγιή καρδιά. Οι υψηλές ενεργειακές ανάγκες καλύπτονται για τη καλή διάθεση και ευεξία ώστε να ανακαλύψουν τον κόσμο τα μικρά σας γατάκια! Παράλληλα, πολλές από αυτές επειδή είναι πλήρεις σε ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, και άλλες βιταμίνες, είναι ιδανικές για πλήρη σίτιση εγκύων και θηλαζουσών θηλυκών, εξασφαλίζοντας τη γέννηση υγιών γατιών.

Στο online κατάστημα dealbay.gr θα βρείτε ξηρά τροφή γάτας, κορυφαίας ποιότητα & σε super τιμές!

Διαβάστε επίσης : Πώς να πιάσω μια αδέσποτη γάτα; Απλές συμβουλές για αρχάριους