Τροφή σκύλου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το τάισμα του σκύλου σας δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πρέπει να ακολουθεί μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή ώστε να βεβαιωθείτε πως η υγεία του θα παραμείνει καλή. Στη διατροφή του, τον σημαντικότερο ρόλο παίζει η καλή και υγιεινή τροφή. Πώς επιλέγετε όμως μια καλή τροφή σκύλου; Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση διότι ο κάθε σκύλος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, όμως υπάρχουν μερικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν αποφασίσετε στην κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας. 

Με ποια κριτήρια λοιπόν θα κάνετε την επιλογή σας; Παρακάτω θα δείτε τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε οποιαδήποτε αγορά τροφής. Φυσικά, τονίζουμε πως πάντα πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο του σκύλου σας που θα σας προτείνει τροφή σκύλου με βάση το ιστορικό του και τις ανάγκες του.

Κριτήριο 1ο: Ηλικία

Κουτάβια τρώνε τροφή σκύλου

Οι σκύλοι έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες σε κάθε στάδιο της ζωής τους. Για αυτό πρέπει να τρώνε τροφή η οποία ανταποκρίνεται στην ηλικία τους, ώστε να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. Αν έχετε κουτάβι, πρέπει να επιλέξετε τροφή σκύλου με υψηλής ποιότητας πρωτείνη που θα το βοηθήσει να χτίσει γερούς μυς, αλλά και δοκοσαεξανοϊκό οξύ, μια ουσία που βρίσκεται στο γάλα της μητέρας του. Καθώς μεγαλώνει ο σκύλος σας πρέπει να επιλέξετε τροφή για ενήλικες ώστε να διατηρεί σωστό βάρος αλλά και να υποστηρίζονται οι ανάγκες του με βάση το πόσο δραστήριος είναι.

Κριτήριο 2ο: Μέγεθος

Μεγάλος Σκύλος

Πολλοί σκύλοι ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια δίαιτα διαμορφωμένη ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά επωφελούνται περισσότερο από τροφή σκύλου φτιαγμένη με γλυκοσαμίνη που ενισχύει τις αρθρώσεις. Τα μικρόσωμα σκυλιά φαίνεται να προτιμούν τροφή που έχει μικρές κροκέτες για να τις μασούν καλύτερα. 

Κριτήριο 3ο: Επίπεδα ενέργειας

Ένας σκύλος εργασίας, ή ένας σκύλος διαγωνισμού καίει περισσότερες θερμίδες από ότι ένας σκύλος που η μόνη δραστηριότητα που κάνει είναι οι κλασικές βόλτες. Αν ο σκύλος σας είναι αθλητής σίγουρα θα επωφεληθεί από τροφή σκύλου πλούσια σε θρεπτικές ουσίες ειδικά σχεδιασμένες για σκύλους με υψηλά επίπεδα ενέργειας. Από την άλλη, αν ο σκύλος σας δεν ασκείται ιδιαίτερα, θα χρειαστείτε τροφή σκύλου ιδανική για ρύθμιση του βάρους ώστε να διατηρήσει τη σωστή κατάσταση του οργανισμού του.

Κριτήριο 4ο: Ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες

Κονσέρβα με τροφή σκύλου

Το τελευταίο που πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε τροφή σκύλου είναι οι διατροφικές του προτιμήσεις ή παθήσεις, όπως ευαίσθητο δέρμα. Η τροφή που θα πάρετε πρέπει να πληρεί αυτές τις προϋποθέσεις, αλλά και να τον καλύπτει όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά. Στην περίπτωση που ο σκύλος σας αντιμετωπίζει κάποια πάθηση, η κατάλληλη τροφή θα τον βοηθήσει σημαντικά. Μπορείτε επιπλέον να συνδυάζετε ξηρά τροφή με κονσέρβα ή συμπληρώματα διατροφής για ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Στο Dealbay.gr θα βρείτε τις καλύτερες ποιοτικές τροφές για σκύλους! Αγοράστε σήμερα!