Παιχνίδια για δραστήριες Γάτες

Γάτα με παιχνίδια

Όλοι θέλουμε τα κατοικίδιά μας να είναι υγιή και χαρούμενα. Ειδικά όταν αφορά τις γάτες που έχουμε στο σπίτι, πρέπει να φροντίζουμε ώστε να διεγείρονται σωματικά και πνευματικά με παιχνίδια για γάτες. Φροντίστε λοιπόν να αφιερώνετε λίγο από το χρόνο σας για παιχνίδι με τον αγαπημένο σας τετράποδο συγκάτοικο!

Υπάρχουν πολλές στρατηγικές για να κρατήσετε τη γατούλα σας ευτυχισμένη και σε εγρήγορση ώστε να προλάβετε τη βαρεμάρα που τις οδηγεί είτε σε νωχελικότητα είτε στο να κάνουν ζημιές. Ας δούμε με ποιους τρόπους θα αυξήσετε τη διασκέδαση.

Κυνηγητό

Γάτα στον αέρα

Οι γάτες λατρεύουν το κυνηγητό σαν μορφή παιχνιδιού, ακόμα και όταν έχουν ενηλικιωθεί. Θα το καταλάβετε γιατί θα σας κοιτάνε με ένα παιχνιδιάρικο ύφος και θα περιμένουν να τις κυνηγήσετε για να τρέξουν και να εκτονωθούν. Για να ξεχωρίσετε το φόβο από την παιχνιδιάρικη διάθεση, κοιτάξτε την ουρά της. Αν είναι όρθια τότε είναι έτοιμες για δράση, ενώ αν είναι χαμηλά, μάλλον τρέχουν γιατί κάτι τις έχει φοβίσει.

Αλλαγή παιχνιδιών

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες, χρειάζονται ποικιλία. Είναι σημαντικό να αλλάζετε τα παιχνίδια για γάτες που έχετε αγοράσει για αυτές. Κάντε εναλλαγές με όσα ήδη έχετε, ή αγοράστε καινούρια. Υπάρχουν στο εμπόριο παιχνίδια για γάτες ειδικά σχεδιασμένα για να τις κρατούν απασχολημένες, όπως ραβδάκια, μπάλες, Kickeroos, ποντικάκια, ακόμα και λέιζερ. Φυσικά, μια γατούλα μπορεί να ενθουσιαστεί και με ένα απλό μπαλάκι από αλουμινόχαρτο!

Σε κάθε περίπτωση όμως, φροντίστε να εναλλάσσετε τα παιχνίδια τους. Μπορείτε να τα κρύβετε όταν τελειώνει το παιχνίδι, διότι αν είναι πάντα διαθέσιμα για αυτές, σίγουρα θα τα βαρεθούν. 

“Πιάσε!”

Γάτα με μπάλα

Θα σας φανεί περίεργο, όμως οι γάτες λατρεύουν να φέρνουν τα μπαλάκια ή τα παιχνίδια που τους πετάτε, ακριβώς όπως και τα σκυλιά. Προτιμήστε παιχνίδια για γάτες σε μικρό μέγεθος ώστε να μπορούν να τα πιάσουν με το στόμα τους και να σας τα φέρουν αφού τα πετάξετε. Για να ενισχύσετε αυτή τη δραστηριότητα, φροντίστε να την επιβραβεύετε κάθε φορά που σας φέρνει το παιχνίδι με λιχουδιές ειδικά για γάτες.

Παιχνίδια στο τάμπλετ

Γάτα μπροστά σε tablet

Ποιος είπε πως τα παιχνίδια για γάτες είναι μόνο τα κλασικά που βρίσκουμε στα pet shop; Πλέον, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές με παιχνίδια που θα κινήσουν το ενδιαφέρον της γατούλα σας στο τάμπλετ σας. Βέβαια, δεν είναι ιδανικά για να ασκείται και να κινείται η γάτα σας, αλλά σίγουρα θα λατρέψουν το να προσπαθούν να πιάσουν κινούμενα ποντίκια, φτερά, ή ψαράκια!

Ονυχοδρόμια

Γάτα σε ονυχοδρόμιο

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να προσφέρετε στη γάτα σας είναι ένα μεγάλο ονυχοδρόμιο. Όταν οι γατούλες σας περνούν πολύ χρόνο στο σπίτι βαριούνται, με αποτέλεσμα να βρίσκουν ενδιαφέρον σε όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα, τα έπιπλα, και τα ράφια σας. Λατρεύουν να κρύβονται και να σκαρφαλώνουν, όπως και να ξύνουν τα νύχια τους. Τα σύγχρονα ονυχοδρόμια είναι γερές, ψηλές κατασκευές, με φωλίτσες, ειδικά σκοινιά για να ακονίζουν τα νύχια τους, αλλά και με ενσωματωμένα παιχνίδια για γάτες, που είναι βέβαιο πως θα τις κρατήσουν απασχολημένες για ώρες.

Διαβάστε επίσης : Τροφή σκύλου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε