Ποιος σκύλος είναι ο καλύτερος φύλακας

σκυλος φυλακας

Ο σκύλος φύλακας αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή πολλών ανθρώπων ή οικογενειών. Όπως προκύπτει και από το όνομα, δεν παρέχει μόνο συντροφιά, αλλά και προστασία. Έτσι, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν αυτού του είδους τετράποδων για το σπιτικό τους. Πριν ωστόσο πάρετε κάποια απόφαση, θα πρέπει να αποφασίσετε το είδος φύλαξης που επιθυμείτε. Προτιμάτε προειδοποίηση για ανεπιθύμητους ή “άγνωστους” επισκέπτες, ή άμυνα απέναντι σε κάθε πιθανό κίνδυνο; Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων φυλάκων, καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά τους.

 

Γερμανικός Ποιμενικός

Γερμανικος ποιμενικός

Ο Γερμανικός Ποιμενικός, ή αλλιώς Λυκόσκυλο, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή σκυλιά φύλακες για οικογένειες. Ο λόγος; Έχουν πολύ καλή σχέση με τα παιδιά. Επιπλέον, έχουν αρκετά μεγάλη ενέργεια, έντονο χαρακτήρα, ενώ διακρίνονται για την ευφυΐα τους. Δεν είναι τυχαίο που επιλέγονται από τον στρατό και την αστυνομία, αλλά και αποτελούν πρωταγωνιστή σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες.

 

Ντόπερμαν

Ντοπερμαν

Ίσως από τα πιο παρεξηγημένα σκυλιά. Μη σας ξεγελά η αυταρχική και αλαζονική τους εμφάνιση. Κάτω από όλη αυτή την αυστηρότητα υπάρχει μια πολύ αγαθή ψυχή που ζητά αγάπη από τον ιδιοκτήτη. Χάρη στην ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο από μακριά, το ντόπερμαν είναι ένας πολύ καλός σκύλος φύλακας για οικογένειες.

 

 

Ροτβάιλερ

Ροτβάιλερ

Μια από τις ράτσες σκύλων που είναι πολύ δεμένη με την οικογένεια τους και θα έκαναν τα πάντα για αυτή. Η “επιθετική” τους συμπεριφορά, κρύβει από κάτω μια υπερβολικά ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα τους που αγαπά υπερβολικά και ανιδιοτελώς τον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, επειδή ακριβώς έχουν “τσαμπουκά” απέναντι σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, είναι κατάλληλα για πιο έμπειρους ιδιοκτήτες, ενώ απαιτούν πολύ ώρα για την καθημερινή τους άσκηση.

 

Κάνε Κόρσος

Κάνε Κόρσος

Η επιβλητική τους εμφάνιση ίσως τρομάξει τους γύρω σας. Η αγάπη που τρέφουν για τον ιδιοκτήτη τους, τα καθιστά ικανά για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κινδύνου και απειλής. Άσχετα όμως με την εμφάνιση τους, ο γλυκός τους χαρακτήρας και η τρυφερότητα που εκδηλώνει στους οικείους του, το καθιστά μια δημοφιλή επιλογή για πολλούς. Βέβαια, η ενεργητικότητα που τα διακατέχει δεν τα καθιστά ιδανική επιλογή για σπίτι σε διαμέρισμα.

 

Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ

Ένας σκύλος φύλακας συνήθως έχει ανάγκη για χώρο. Αυτή η ανάγκη δεν αποτελεί πάντοτε τον κανόνα. Έτσι, εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελεί το Σταφορντσάιρ Μπουλ Τεριέ. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, μπορεί να ζήσει άνετα σε ένα διαμέρισμα. Η μυώδη του ανατομία, αλλά και η γενναιότητα του το καθιστά ικανό για να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε κίνδυνο όταν εκείνος προκύψει.

 

Σκύλος φύλακας με την απαραίτητη φροντίδα

Όποια και να είναι η επιλογή σας, ο σκύλος φύλακας χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τη σωστή ανάπτυξη του. Επιλέξτε την σκυλοτροφή του με βάση όχι μόνο την ράτσα του, αλλά και τις διατροφικές του ανάγκες για την ευημερία του. Το pet4u διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία , τόσο σε ξηρή τροφή σκύλου, όσο και σε υγρή, έτσι ώστε να βρείτε αυτό που ανταποκρίνεται στις διατροφικές του προτιμήσεις. Ο σκύλος φύλακας είναι πράγματι από τους καλύτερους φίλους σας. Του αξίζουν λοιπόν τα καλύτερα.