Σαλόνια φιλικά για κατοικίδια: Έξυπνα κόλπα για να εφαρμόσετε

σκυλάκι ξαπλωμένο σε χαλί2

Τα κατοικίδιά μας ήρθαν στον κόσμο μας για να μας προσφέρουν ανιδιοτελή αγάπη. Παράλληλα κάποια από αυτα λατρεύουν να μασάνε τα έπιπλά μας ή να τα ξύνουν! Είναι μικρό το κόστος για τόση στοργή που μας χαρίζουν. Όμως δε χρειάζεται να «κλαίτε» τα πολύτιμα αντικείμενα στο χώρο σας. Για αυτό, σε αυτό το άρθρο θα δούμε μερικές ιδέες και έξυπνα κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε στα σαλόνια σας ώστε να φαίνονται κομψά αλλά και να αντέχουν στις σκανταλιές των κατοικιδίων σας!

Καναπέδες με κατάλληλο ύφασμα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε καθώς δημιουργείτε τα σαλόνια σας είναι να θυμηθείτε πως τα κατοικίδια, είτε έχετε σκύλο, γάτα, κουνέλι, ή χάμστερ, μαδάνε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καθαρίζετε τις τρίχες τους όλη μέρα από τους καναπέδες ή τις πολυθρόνες σας. Για αυτό όταν ψάχνετε έπιπλα για τα σαλόνια σας προτιμήστε καναπέδες με ύφασμα που δεν μαζεύει τρίχες ή κάποιο ύφασμα που καθαρίζετε με ένα πέρασμα. Μια καλή λύση είναι το δερμάτινο ύφασμα σε αντίθεση με το κοτλέ. Μπορείτε να ρωτήσετε την εταιρεία επίπλων για να σας προτείνει το καλύτερο.

σκυλάκι πάνω σε δερμάτινο καναπέ

Αποφύγετε το ξύλο

Όσοι είχαν κουτάβια κάποια στιγμή στη ζωή τους γνωρίζουν πως αυτά λατρεύουν να μασουλάνε ό,τι βρεθεί στο πέρασμά τους. Κυριολεκτικά, ακονίζουν τα δοντάκια τους στα παιχνίδια τους, στα πόδια σας, αλλά και στα ξύλινα έπιπλα που βρίσκονται στα σαλόνια σας. Με αυτό στο νου, προτιμήστε να αλλάξετε τα έπιπλά σας και να επιλέξετε αυτά που είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, ή έχουν μεταλλικά πόδια και λεπτομέρειες. Δε χρειάζεται να εγκαταλείψετε εντελώς το ξύλο, τουλάχιστον φροντίστε το υλικό στο οποίο έχουν πρόσβαση τα κατοικίδιά σας να μην είναι εύκολα μασώμενο.

Σκυλάκι σε μπλέ καναπέ

 

Προτιμήστε τη μίνιμαλ διακόσμηση

Σίγουρα η μίνιμαλ αισθητική δεν ταιριάζει σε όλους, αλλά πολλές φορές είναι η χρυσή τομή για να δημιουργήσετε ζεστά και όμορφα σαλόνια χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο τα πολύτιμα αγαθά σας αν έχετε στο σπίτι ζωάκια. Σκεφτείτε πρακτικά. Η μίνιμαλ προσέγγιση στο σαλόνι σας και στα έπιπλά σας σημαίνει λιγότερο καθάρισμα, λιγότερη ακαταστασία, αλλά και περισσότερος χώρος για το αγαπημένο σας τετράποδο. Επιλέξτε τα κατάλληλα, απαραίτητα έπιπλα που θα δώσουν ένταση στο χώρο. Ολοκληρώστε το look με κάποια διακοσμητικά στοιχεία ή κρυφό φωτισμό. Επιπλέον, καρφώστε τυχόν κάδρα και καθρέπτες αρκετά ψηλά ώστε να μην τα φτάνει το κατοικίδιό σας.

σκυλάκι ξαπλωμένο σε χαλί

Οι χώροι σας δε χρειάζεται να είναι απεριποίητοι επειδή φιλοξενείτε κατοικίδια στο σπίτι σας! Αρκεί να επιλέξετε τα σωστά έπιπλα για τα σαλόνια σας. Προτιμήστε έξυπνες λύσεις και ανθεκτικά έπιπλα από αξιόπιστους κατασκευαστές. Εκείνους που συνδυάζουν το στυλ και τις κομψές γραμμές με την εργονομία και την πρακτικότητα. Έτσι, θα απολαύσετε το σπίτι σας από κοινού με τα αγαπημένα σας τετράποδα χωρίς να ανησυχείτε για ζημιές που κοστίζουν!

Αν θέλετε και εσεις να αγοράσετε τα κατάλληλα έπιπλα για το σαλόνι σας επισκεφθείτε τον Κonstantara.