4 παιχνίδια σκύλων που ο τετράποδος φίλος σας θα λατρέψει

Οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα έξυπνα ζώα που θέλουν συνεχώς να είναι απασχολημένα και να κάνουν δραστηριότητες που οξύνουν το μυαλό και αθλούν το σώμα. Ειδικά όταν το σκυλάκι σας μένει μόνο του στο σπίτι, αν δεν έχει συντροφιά άλλο κατοικίδιο, το στρες του αποχωρισμού και η πλήξη της μοναξιάς μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενδιαφέροντα παιχνίδια για σκυλιά που θα τον κάνουν να μην καταλάβει την απουσία σας. Επίσης, τα παιχνίδια με το σκυλάκι σας είναι ένας ευχάριστος τρόπος να δεθείτε, να του αφιερώσετε χρόνο και τελικά να το κάνετε να νιώθει σημαντικό στη ζωή και την καρδιά σας. Ας δούμε παρακάτω μερικά παιχνίδια σκύλων που τα λατρεύουν όλοι!

 

παιχνιδια για σκυλουσ μακρας απασχολησης

Παιχνίδια για σκυλιά μακράς απασχόλησης

Τα παιχνίδια για σκυλιά μακράς απασχόλησης είναι σχεδιασμένα, ώστε να τραβούν την προσοχή του σκύλου για ώρα ή ακόμα και ώρες, οπότε είναι ιδανικά για όταν λείπετε από το σπίτι. Αυτά είναι δύο ειδών. Είτε είναι παιχνίδια για μασούλημα που μπορεί να διαρκέσει πολύ, αφού δεν χαλάνε εύκολα, όπως για παράδειγμα λαστιχένια ή συμπαγή κόκκαλα, είτε treat balls, δηλαδή παιχνίδια που γεμίζονται με λιχουδιές και καλούν το σκύλο σας να τις ανακαλύψει. Όσο εκείνος παίζει μαζί τους, καταφέρνει σιγά σιγά να βγάλει την επιθυμητή λιχουδιά, κάτι που τον ωθεί να συνεχίσει και οξύνει τη σκέψη του.

παιχνιδι για σκυλια σχοινι

Παιχνίδια για σκυλιά από σκοινί

Τα παιχνίδια για σκυλιά με σκοινί εγγυώνται σίγουρη επιτυχία, αφού δεν υπάρχει σκυλί που δεν θα δαγκώσει με χαρά το παιχνίδι τραβώντας το. Ένα κλασικό παιχνίδι που μπορείτε να παίξετε μαζί του είναι να τραβάτε εσείς από τη μία πλευρά κι εκείνος από την άλλη. Έξτρα συμβουλή: αφήστε τον να κερδίσει στο τέλος. Έτσι, θα νιώσει ευτυχισμένος, θα ξοδέψει την ενέργειά του προσπαθώντας, θα γυμναστεί αλλά και θα εξασκήσει τα δόντια του.

παιχνίδια για σκυλιά μπαλακι

Μπάλες για σκυλιά

Οι σκύλοι λατρεύουν τις μπάλες όλων των ειδών. Μπορούν κυριολεκτικά να παίζουν για ώρες κυνηγώντας μια μπάλα και –αν είναι εκπαιδευμένοι- να σας τη φέρνουν πίσω. Ειδικά αν η μπάλα έχει κουδουνάκια, θα ξετρελαθούν. Προσέξτε μόνο να αγοράσετε μια σκληρή πλαστική μπάλα, ώστε να μην καταστραφεί από τα δόντια του σκύλου σας από την πρώτη φορά. Επίσης, πολύ σημαντικό –και αυτό ισχύει για όλα τα παιχνίδια σκύλων- είναι να του πάρετε μια μπάλα κατάλληλη για το μέγεθός του, ώστε να μην είναι πολύ μικρή και την καταπιεί.

επιτραπέζια παιχνίδια για σκυλιά

Επιτραπέζια παιχνίδια για σκυλιά

Τα επιτραπέζια παιχνίδια για σκυλιά είναι η εξελιγμένη εκδοχή των treat balls. Πάνω σε μία πλατφόρμα υπάρχουν διάφορα συρτάρια, κώνοι, κρυψώνες και τρύπες, μέσα στα οποία βρίσκονται διάφορες λιχουδιές. Το σκυλάκι σας καλείται να καταλάβει τι πρέπει να κάνει, για να βρει τη λιχουδιά, όπως για παράδειγμα να ψάξει σε μια συγκεκριμένη τρύπα, να ρίξει τον κώνο ή να ανοίξει ένα συρτάρι. Στην αρχή μπορεί να του φανεί δύσκολο, όμως αυτά τα παιχνίδια είναι σχεδιασμένα για τη νοημοσύνη του μέσου σκυλιού και συνήθως κεντρίζουν αμέσως