Τι χρειάζεστε για να φροντίσετε σωστά τη γάτα σας

παιχνιδια γατας

Μία γατούλα μπορεί να αποδειχθεί ένας υπέροχος σύντροφος που δεν απαιτεί τη δέσμευση ενός σκύλου με τις καθημερινές βόλτες και την εξάρτησή του πάνω σας. Είναι αναμφισβήτητο ότι η γάτα είναι πιο ανεξάρτητο ζώο από το σκύλο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα σας αγαπήσει με την ίδια ανιδιοτέλεια και τρυφερότητα. Απλώς μπορεί σαφέστατα να μείνει περισσότερες ώρες ή ακόμη και μέρες μόνη, αρκεί να έχει φρέσκο νερό, φαγητό και καθαρή άμμο γάτας. Αν μάλιστα έχει και μια παρέα όπως μια δεύτερη γατούλα, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα και μπορείτε να λείψετε ακόμα και μια βδομάδα, αρκεί να έχετε κάποιον που θα της αλλάζει το νερό και την άμμο. Τι χρειάζεστε, όμως, εκτός από φαγητό, νερό και άμμο γάτας, για να φροντίσετε σωστά το αγαπημένο σας κατοικίδιο;

 

Ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο

Κτηνιατρος για γατες συμβουλες για περιποιηση γατας

Η ετήσια επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη για τη γατούλα σας. Αυτός θα της κάνει τα εμβόλιά της που πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο και θα την εξετάσει στα μάτια, τα αυτιά και την κοιλιά. Επίσης, θα της κάνει πιθανότατα, εφόσον το χρειάζεται, καθαρισμό στα δόντια, διότι η στοματική υγιεινή είναι πολύ σημαντική για το αγαπημένο σας τετράποδο, το οποίο είναι ευαίσθητο σε ανάπτυξη πέτρας ή στοματίτιδας, καθώς λίγες είναι οι γάτες που θα ανεχθούν καθημερινό πλύσιμο δοντιών.

 

Γατοτροφή

Γατοτροφή online pet shop pet astero

Ως προς την τροφή της γάτας σας μπορείτε να βρείτε στα pet shop συμβατικές, ολιστικές και κλινικές τροφές, για να διαλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες του αγαπημένου σας αιλουροειδούς. Οι γάτες δεν συμπαθούν όλες τις τροφές και συχνά δυσανασχετούν στις αλλαγές, οπότε είναι σημαντικό να βρείτε μια γατοτροφή που θα της αρέσει αλλά θα είναι και ευεργετική για τον οργανισμό της.

 

Βούρτσα για χτένισμα

Βουρτσα για χτενισμα γατας

Η βούρτσα για το χτένισμα του τριχώματος της γατούλας σας είναι ένα από τα πιο απαραίτητα είδη γάτας, διότι η γάτα πλένεται με τη γλώσσα της και οι άχρηστες τρίχες πρέπει να απομακρύνονται, καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιεί και να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα στο γαστρεντερικό της σύστημα. Στα pet shop θα βρείτε και ειδικές πάστες που βοηθούν τη γατούλα σας να αποβάλλει αυτές τις τρίχες χωρίς κίνδυνο.

 

Αποπαρασίτωση

αντιπαρασιτικα για γατες Pet shop pet astero

Οι ειδικές αμπούλες ενάντια στους ψύλλους, με τις οποίες πρέπει να ραντίζετε τη γάτα σας, αν βγαίνει σε εξωτερικό χώρο (ακόμα και στο μπαλκόνι), καθώς και το χάπι εσωτερικής αποπαρασίτωσης που πρέπει να της δίνετε κάθε τρεις μήνες είναι μερικά ακόμα σημαντικά είδη γάτας που θα βρείτε στα pet shop, για να εξασφαλίσετε την άψογη υγεία της.

 

Ονυχοδρόμιο και παιχνίδια

Παιχνίδια για γάτες σωλήνες

Καλό θα ήταν να αγοράσετε για τη γατούλα σας ένα ονυχοδρόμιο, για να ξύνει τα νύχια της και να μην σας καταστρέφει τα έπιπλα. Επίσης, αν είναι πολύ παιχνιδιάρα, θα της άρεσε αν της παίρνατε κάποιο παιχνίδι με το οποίο θα μπορεί να παίζει και να τρέχει. Αυτό θα συμβάλει και στη φυσική δραστηριότητά της που θα της θυμίσει τη φύση της ως αιλουροειδούς και θα τη βοηθήσει να διατηρήσει υγιείς αρθρώσεις και σκελετικό σύστημα.