Τι είναι η ολιστική τροφή σκύλου και γάτας και πώς μπορεί να ωφελήσει τα κατοικίδιά μας;

σκυλοτροφή- τροφή για σκύλους online pet shop pet-astero.gr

Στα περισσότερα pet shop τα τελευταία χρόνια βρίσκει κανείς κάποιες διαφορετικές σκυλοτροφές ή γατοτροφές, όπως η Orijen, η Acana και η Belcando, μεταξύ πολλών άλλων. Οι τιμές αυτών των τροφών διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ των pet shop και των online pet shop και γενικά, σε σχέση με την πολύ υψηλή τους ποιότητα, δεν είναι ακριβές.

Η φιλοσοφία της ολιστικής σκυλοτροφής και γατοτροφής, όπως φανερώνεται και από το όνομά της, θεωρεί το κατοικίδιο ως ένα όλον, ως έναν οργανισμό, του οποίου όλα τα μέρη πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους, για να επιτευχθεί καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία, ζωτικότητα και ευεξία. Για αυτό το λόγο, οι τροφές αυτές προσπαθούν να μιμηθούν τη φύση και να προσφέρουν στο σκύλο ή τη γάτα τα συστατικά, τα οποία θα κατανάλωνε αν βρισκόταν σε αυτή. Η εντελώς αυτή ξεχωριστή, φυσική και ολιστική προσέγγιση στηρίζεται στις διατροφικές ανάγκες του κατοικιδίου με βάση τα χαρακτηριστικά του είδους και της ράτσας του και περιέχει υγιεινά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τις φυσικές επιλογές. Επιπλέον, οι εταιρείες παραγωγής ολιστικής τροφής, καθώς έχουν ως βασική φιλοσοφία τον σεβασμό της φύσης, στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και αναπτύσσουν φιλοζωική δραστηριότητα, για να προασπίσουν τα δικαιώματα των ζώων και να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των αδέσποτων, ενώ απέχουν και από τη χρησιμοποίηση πειραματόζωων. Τέλος, συνεργάζονται με μικρές επιχειρήσεις, κρατικά πιστοποιημένες, για την προμήθεια των πρώτων υλών, έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την ποιότητά τους, η οποία αγγίζει την ποιότητα των βιολογικών προϊόντων ανθρώπινης κατανάλωσης.

σκυλοτροφή- τροφή για σκύλους online pet shop pet-astero.gr

Η κατανάλωση ολιστικής τροφής συμβάλλει στη ζωηρότητα του σκύλου ή της γάτας, με αποτέλεσμα να βοηθάει στην αποτροπή της παχυσαρκίας ηλικιωμένων, στειρωμένων ή γενικά νωθρών ζώων. Επίσης, είναι ιδιαίτερα ανεκτή ακόμα και από ζώα που παρουσιάζουν ευαισθησία στο πεπτικό τους σύστημα, αρκεί να εισαχθεί σταδιακά στις διατροφικές τους συνήθειες και να μη γίνει η μετάβαση απότομα. Παράλληλα, οι ολιστικές γατοτροφές και σκυλοτροφές μειώνουν αισθητά τις αλλεργίες σε σκύλους και γάτες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνουν τη συνολική υγεία του ζώου  βοηθώντας στην καταπολέμηση ασθενειών και προσφέροντας μια ομορφότερη εικόνα με στιλπνό τρίχωμα και καλοσχηματισμένο μυϊκό σύστημα.

Τα περισσότερα pet shop διαθέτουν ολιστική τροφή, ενώ δίνουν και τη δυνατότητα online παραγγελίας των βασικότερων εταιρειών. Ρωτήστε στο pet shop σας για αυτή τη νέα προσέγγιση που υιοθετείται με ενθουσιασμό στο εξωτερικό. Η γάτα ή ο σκύλος σας αξίζουν το καλύτερο και το βασικότερο που έχετε να τους προσφέρετε είναι η τροφή τους. Τα παιχνίδια, τα ρούχα για σκυλιά, τα αξεσουάρ, οι κρέμες, οι πάστες, οι λιχουδιές και τα σαμπουάν σκύλου και γάτας είναι σίγουρα διασκεδαστικά και αξίζουν σε όλα τα κατοικίδια που πρέπει να είναι όμορφα και ευτυχισμένα, όμως η αληθινή ομορφιά είναι αποτέλεσμα υγείας και αρμονίας του ζώου με την πραγματική του φύση. Γι’ αυτό το λόγο, πριν επιλέξετε τη σκυλοτροφή ή τη γατοτροφή, σκεφτείτε το καλά και δώστε στο ζωάκι σας μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρει τα πάνω του, να ευημερήσει και να ξαναβρεί τη ζωηράδα που ίσως βλέπατε κι εσείς ότι του έλειπε.