Τα 5 καλύτερα παιχνίδια για γάτες

παιχνιδι γατας μπαλακια για γατες

Το να δίνετε την ευκαιρία στη γατούλα σας να παίζει έχει πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για τη σωματική αλλά και για την ψυχική της υγεία. Με το παιχνίδι η γάτα ασκείται, ώστε να αποφύγει την παχυσαρκία, αλλά ταυτόχρονα αποκτά ενδιαφέρον. Δεν βαριέται ακόμα και όταν είναι μόνη στο σπίτι, ενώ τα ένστικτα της κυνηγετικής της φύσης ξυπνούν και την κάνουν να αισθάνεται χρήσιμη και ευτυχισμένη. Μια γατούλα χωρίς ερεθίσματα είναι μια δυστυχισμένη γατούλα που νιώθει ανασφάλεια και δεν βρίσκει νόημα στη ζωή της. Ειδικά αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, καλό είναι να έχετε πολλά παιχνίδια για γάτες, τα οποία θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον της και θα την κάνουν δραστήρια έστω και χωρίς την παρουσία σας. Ποια είναι, όμως, τα καλύτερα παιχνίδια για γάτες;

παιχνιδι γατας μπαλακια για γατες

Μπαλάκια για γάτες

Το νούμερο ένα αγαπημένο παιχνίδι όλων των γατών είναι τα μπαλάκια, με τα οποία εκείνες παίζουν κυνηγώντας τα και ξεθάβοντάς τα από κάθε γωνιά του σπιτιού. Το τι μπαλάκι αρέσει στη δική σας γάτα είναι θέμα πειραματισμού, διότι τα αγαπημένα μας αιλουροειδή έχουν το καθένα ξεχωριστή προσωπικότητα, απαιτήσεις και επιθυμίες. Σε κάποιες γατούλες αρέσουν τα μεγάλα μπαλάκια, όπως του τένις, σε άλλες τα μαλακά μπαλάκια που μπορούν να τα δαγκώνουν και σε άλλες οι τρελόμπαλες που χοροπηδούν ψηλά. Παίξτε μαζί με τη γάτα σας και αμέσως θα καταλάβετε ποιο παιχνίδι της κάνει «το κλικ».

παιχνίδια για γάτες - σχοινί ποντικάκι

Σχοινιά για γάτες

Οποιοδήποτε παιχνίδι για γάτες έχει σκοινιά, τις τρελαίνει. Συνήθως, αυτά τα παιχνίδια έχουν στην άκρη τους κάποιο μπαλάκι ή μικρό ποντικάκι, το οποίο η γάτα προσπαθεί να πιάσει. Είναι ο καλύτερος τρόπος, για να την κάνετε να παίξει και να τρέξει, αλλά αν θέλετε μπορείτε να την αφήσετε να παίξει μόνη της με αυτό, αν της το κρεμάσετε σε κάποιο σταθερό σημείο.

Παιχνίδια για γάτες με μπαταρίες

Πολύ εντυπωσιακά είναι τα παιχνίδια για γάτες με μπαταρία, τα οποία κινούνται μόνα τους ή είναι τηλεκατευθυνόμενα. Συνήθως έχουν σχήμα κάποιου ποντικιού ή εντόμου, ώστε η γάτα να νομίζει ότι μπήκε κάποιος εισβολέας μέσα στο σπίτι και να κυνηγάει να τον πιάσει.

παιχνίδια για γάτες κρυψώνα

Τούνελ και κρυψώνες για γάτες

Η γάτα έχει περίεργο χαρακτήρα και όλοι το ξέρουμε αυτό. Ο λόγος; Ότι είναι ένα αιλουροειδές κυνηγετικό ζώο, το οποίο όμως έχει πολύ μικρό μέγεθος και συνεπώς φοβάται συνεχώς για εξωτερικούς εχθρούς. Έτσι, για να νιώθει ασφαλής, θέλει να βρίσκει συνεχώς κρυψώνες και μικρά μέρη, για να κρύβεται. Διάφορα παιχνίδια για γάτες, όπως τούνελ, αξιοποιούν αυτό το ένστικτο και προσκαλούν τη γατούλα σας να μπει μέσα και να κρυφτεί παίζοντας.

διαδραστικά παιχνίδια για γάτες

Διαδραστικά παιχνίδια για γάτες

Τα διαδραστικά παιχνίδια για γάτες είναι ιδανικά, για να οξύνετε τη σκέψη του κατοικιδίου σας, ακόμα και να το εκπαιδεύσετε. Αποτελούν ουσιαστικά γρίφους, τους οποίους πρέπει να λύσει η γάτα σας, για να καταφέρει να βρει τη λιχουδιά. Το να βρίσκει μόνη της τη λιχουδιά είναι πολύ μεγάλο ψυχολογικό ανέβασμα για τη γάτα σας σε σχέση με το να της τη δίνετε έτοιμη, επειδή έτσι τα κυνηγετικά της ένστικτα βρίσκουν διέξοδο και αισθάνεται ότι πάλεψε και αξίζει την επιβράβευση. Τα διαδραστικά παιχνίδια για γάτες είναι ιδανικά αν αφήνετε τη γατούλα σας πολλές ώρες μόνη στο σπίτι, ώστε να μη βαριέται.