Τα καλύτερα στρώματα ύπνου για όσους έχουν κατοικίδια

στρωματα υπνου κατοικιδια

Ο ύπνος με τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους είναι μια όμορφη συνήθεια που επιλέγουν πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων και όχι άδικα. Οι γάτες και οι σκύλοι μας κάνουν να νιώθουμε πιο ήρεμοι, μειώνουν το στρες της καθημερινότητας και μας προσφέρουν έναν ήρεμο ύπνο θρονιάζοντας στην αγκαλιά μας και προσφέροντάς μας ζεστασιά και τρυφερότητα.

Ωστόσο, το να κοιμόμαστε με το ζωάκι μας ενέχει και ορισμένους -ευτυχώς όχι ιδιαίτερα σημαντικούς – κινδύνους. Τα καλά νέα είναι ότι με την επιλογή του κατάλληλου στρώματος οι κίνδυνοι αυτοί μπορούν να ελαχιστοποιηθούν ή ακόμα και να εξαλειφθούν.

Ας δούμε παρακάτω τι ακριβώς πρέπει να προσέξετε.

Κίνδυνοι από τον ύπνο με τη γάτα ή τον σκύλο

στρωμα υπνου κατοικιδια

 

Ορισμένα προβλήματα, όταν κοιμόμαστε με τους πιστούς μας φίλους, είναι:

  • Για όσους κοιμούνται ελαφριά, υπάρχει το μειονέκτημα ότι ξυπνάνε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα, καθώς το ζώο κουνιέται και αλλάζει θέση.
  • Οι τρίχες του ζώου μέσα στο υπνοδωμάτιο μπορεί να πυροδοτήσουν αλλεργίες και άσθμα σε ευπαθείς οργανισμούς, όπως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με πεσμένο ανοσοποιητικό.
  • Το στρώμα αποτελεί ούτως ή άλλως μια εξαιρετική φωλιά για τα ακάρεα, οπότε πρέπει να καθαρίζεται συχνά. Η επιπλέον επιβάρυνση του στρώματος με μικροοργανισμούς από το τρίχωμα και τις πατούσες του ζώου σημαίνει ότι υπάρχει ένας αυξημένος κίνδυνος για συσσώρευση μικροβίων και εμφάνιση αλλεργιών.

Τα κατάλληλα στρώματα για ύπνο με κατοικίδια

στρωμα υπνου κατοικιδιο

Τα παραπάνω ζητήματα μπορούν να λυθούν σε μεγάλο βαθμό με την επιλογή του σωστού στρώματος. Δύο χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει αυτό. Αφενός να εμποδίζει τη μεταφορά της κίνησης από το ένα σημείο στο άλλο, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα ζευγάρια. Αφετέρου να έχει υποαλλεργική δράση και να είναι εχθρικό στα ακάρεα και τα άλλα μικρόβια που συγκεντρώνονται στα στρώματα ύπνου.

Τα στρώματα memory foam έχουν το εξαιρετικό χαρακτηριστικό ότι προσαρμόζονται απόλυτα στις καμπύλες του σώματος. Έτσι, βολεύεστε με αρμονικό τρόπο μέσα σε αυτά και δεν σας ενοχλεί οποιαδήποτε κίνηση κάνει το ζωάκι δίπλα σας.

Αντίστοιχο χαρακτηριστικό έχουν και τα στρώματα latex με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικά, υποαλλεργικά υλικά, οπότε αποτρέπουν την ανάπτυξη μικροβίων και συμβάλλουν στον ήρεμο ύπνο των ανθρώπων με αλλεργίες.

Τα παραδοσιακά στρώματα με ελατήρια είναι ίσως η πιο ακατάλληλη επιλογή για τον ύπνο με ζώα, καθώς δεν έχουν απομόνωση κίνησης. Επιπλέον, τα μικρόβια μπορούν να κρυφτούν μέσα στα ελατήρια και η απομάκρυνσή τους να γίνει δυσκολότερη.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον κοιμάστε με τον σκύλο ή τη γάτα σας, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα στρώμα, το οποίο διαθέτει αντιβακτηριδιακό κάλυμμα που δεν επιτρέπει στα μικρόβια και τις τρίχες να εισχωρήσουν μέσα στο στρώμα.

Τα στρώματα ύπνου της Delta Strom είναι κατάλληλα για ύπνο με κατοικίδια, καθώς διαθέτουν σύστημα απομόνωσης της κίνησης και είναι κατασκευασμένα με φυσικά υποαλλεργικά υλικά, ώστε να αποτρέπουν τις αλλεργίες και τη συσσώρευση μικροβίων. Δείτε τα όλα εδώ.