Ρούχα για σκύλους: πόσο απαραίτητα είναι τελικά;

ρούχα για σκύλους

Όλο και συχνότερα βλέπουμε γνωστούς, φίλους ή απλώς περαστικούς να ντύνουν τον τετράποδο φίλο τους με ρούχα για σκύλους. Μπορεί να γελάσουμε ή να απορήσουμε, όμως μήπως δεν έχουμε αρκετές φορές σκεφτεί κατά πόσο τα ρούχα σκύλου είναι όντως απαραίτητα; Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα ναι ή ένα όχι. Ως γενική ομολογία κτηνιάτρων και εκπαιδευτών, τα ρούχα είναι απαραίτητα σε κάποια σκυλιά και υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Διαβάστε τις και αποφασίστε αν το αγαπημένο σας σκυλάκι είναι ώρα να εισέλθει στον κόσμο της μόδας!

ρουχα για μικροσωμα σκυλια

Ρούχα για Μικρόσωμα σκυλιά

Τα μικρόσωμα σκυλιά είναι οι κατεξοχήν καλύτεροι πελάτες των pet shop με ρούχα για σκύλους. Μη βγάλετε εύκολα το συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν περίεργα γούστα και τους φέρονται λες και είναι άνθρωποι. Τα μικρόσωμα σκυλιά δεν είναι γενετικά φτιαγμένα για να αντέχουν τα πολλά κρύα και την υγρασία, οπότε τις κρύες μέρες του χειμώνα, τις μέρες με πολλή υγρασία και βροχή καθώς και τις μέρες με χιόνι είναι απαραίτητο να φορούν κάτι από πάνω τους, αφού δεν έχουν πολλά στρώματα λίπους, για να προστατευθούν.

ρούχα για σκύλους

 

Ρούχα για Σκυλιά με κοντό τρίχωμα

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα σκυλιά με κοντό ή ελάχιστο τρίχωμα. Αν δεν τα προστατεύσετε από το κρύο με ρούχα σκύλου, θα αναγκάζονται να είναι συνεχώς κουλουριασμένα, ακόμα και μέσα στο σπίτι αν δεν έχετε ικανοποιητική θέρμανση. Αντίθετα, με ένα πουλόβερ ή μπουφάν θα νιώσουν άνετα και η θερμοκρασία τους θα μπορέσει να διατηρηθεί σταθερή.

Ρούχα για σκυλιά με Ασθενές ανοσοποιητικό

Πολλά σκυλάκια έχουν για διάφορους λόγους υγείας ασθενές ανοσοποιητικό ή μπορεί να πάσχουν από υποθυρεοειδισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η διατήρηση της θερμότητας είναι απαραίτητη για λόγους υγείας και δεν μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και σε ήπιο κρύο. Οπότε, στιλάτα ρούχα για σκύλους θα λύσουν το πρόβλημα και θα κάνουν το σκυλάκι σας όχι μόνο πιο όμορφο αλλά και πιο υγιές!

Κουρεμα σκυκων

Κούρεμα σκύλων

Δεν είναι λίγα τα σκυλάκια που κουρεύονται συχνά. Είτε για λόγους υγείας του τριχώματος είτε για λόγους πρακτικούς, το τρίχωμά τους κόβεται πολύ κοντό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πολύ στρες στο σκύλο, διότι η αλλαγή είναι τεράστια και νιώθει μια έντονη απώλεια που την καταλαβαίνει λόγω της αίσθησης του κρύου, του αέρα και της υγρασίας πάνω του. Έχει, λοιπόν, παρατηρηθεί ότι ένας τρόπος να νιώσουν αυτά τα σκυλάκια άνετα είναι με τα ρούχα για σκυλιά, τα οποία ειδικά τις πρώτες μέρες τα κάνουν να μην αισθάνονται τόσο πολύ την άβολη αίσθηση του να τους λείπει κάτι.

Αλλαγή περιβάλλοντος για το σκυλάκι σας

Πάντως, ακόμα και αν το σκυλάκι σας είναι μεγαλόσωμο, με μακρύ τρίχωμα και επαρκές ανοσοποιητικό σύστημα, σε μια αλλαγή περιβάλλοντος που περιλαμβάνει διαφορετικές κλιματικές συνθήκες, καλό είναι τις πρώτες μέρες να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί με κάποιο ρούχο για σκύλους. Έτσι, αν ταξιδέψετε ή μετακομίσετε από μια περιοχή με ζεστό καιρό σε μια άλλη με πολύ κρύο και υγρασία, ο οργανισμός του θα χρειαστεί λίγες μέρες να συνηθίσει τα νέα δεδομένα, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους.