Οι ανάγκες του σκύλου

χαρουμενος σκυλος

Η μοναδική αγάπη και αφοσίωση του σκύλου προς τον άνθρωπο έχει αποτυπωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όμως αυτό που δεν μας έχει γίνει πλήρως κατανοητό είναι οι ανάγκες ενός σκύλου και οι υποχρεώσεις του ανθρώπου απέναντί του.

Σωστή εκπαίδευση

Οι σκύλοι μοιάζουν πολύ με τα μικρά παιδιά. Για να μην έχετε λοιπόν προβλήματα στο μέλλον με τη συμπεριφορά του σκύλου σας, θα πρέπει να του παρέχετε μία σωστή εκπαίδευση, μέσα από την οποία θα γνωρίζει τη θέση και τα όρια του, αυτό θα σας διευκολύνει  στο μέλλον από ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Αν σας είναι δύσκολο ή δεν γνωρίζετε πώς να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας, τότε απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

εκπαιδευση σκυλου

Αγάπη

Πολλοί πιστεύουν πως ο σκύλος είναι ένα πλάσμα, το οποίο μπορεί να αγαπά ανιδιοτελώς και χωρίς όρια. Σαφώς και έχουν δίκαιο. Όμως για την καλή και ευτυχισμένη ζωή ενός σκύλου, δεν αρκεί μόνο να δίνει αγάπη, αλλά και να δέχεται. Για αυτό θα πρέπει να αγαπήσετε πραγματικά και να του το δείχνετε συχνά.

αγαπη σκυλου

Αφιερώστε του χρόνο

Πολύ βασικό για τον πιστό σας φίλο, είναι να νιώθει πως μπορείτε να του αφιερώσετε χρόνο από την καθημερινή σας ζωή. Φροντίστε να πηγαίνετε μεγάλες βόλτες μαζί του και χαρίστε του χρόνο παίζοντας παιχνίδια, θα δείτε αμέσως ένα πιο ευτυχισμένο ζώο  χωρίς σημάδια μελαγχολίας.

χαρουμενος σκυλος

Κοινωνικοποίηση

Οι σκύλοι είναι πλάσματα πολύ κοινωνικά, για αυτό θα πρέπει να φροντίσετε να μην αποκλείσετε το σκύλο σας από την κοινωνική σας ζωή. Φροντίστε έτσι ώστε να συμμετέχει από μικρός σε κοινωνικές σας δραστηριότητες, με αυτό τον τρόπο θα κερδίσετε την αγάπη του και την εμπιστοσύνη του. Επίσης μην ξεχνάτε πόσο σημαντικό είναι, για την ευτυχία του σκύλου σας η συναναστροφή του με άλλους σκύλους.

Διατροφή

Η διατροφή του σκύλου σας είναι πολύ σημαντική, είναι ένα θέμα, στο οποίο θα χρειαστείτε την βοήθεια του κτηνιάτρου μιας που ο μικρός σας φίλος μπορεί να φαίνεται πως θέλει να δοκιμάσει όλες τις τροφές, όμως αυτό είναι εξαιρετικά άσχημο για το ευαίσθητο στομάχι του.

διατροφη σκυλου

Μπάνιο και καλλωπισμός

Είναι απαραίτητο να κάνετε μπάνιο στο σκύλο σας, αρκεί να μην το παρακάνετε, διότι το μπάνιο του πρέπει να γίνεται μία φορά στις τρεις εβδομάδες και όχι περισσότερο. Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα αυτιά του, διότι δεν πρέπει να βρέχονται. Για τους σκύλος με μακρύ τρίχωμα το καθημερινό χτένισμα είναι απαραίτητο, ενώ για εκείνους με κοντό τρίχωμα συνίσταται από μία έως δύο φορές την εβδομάδα.

σκυλος κανει μπανιο

Βόλτα και σωστή συμπεριφορά

Η βόλτα είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας του σκύλου σας. Για να την απολαύσετε όμως και οι δύο φροντίστε να είστε ένα υπόδειγμα ιδιοκτήτη. Αρχικά μην αφήνετε το σκύλο σας ελεύθερο σε μέρη όπου μπορεί να ενοχληθούν ή να φοβηθούν οι συμπολίτες σας. Επίσης μην αφήνετε τις ακαθαρσίες του σε πεζοδρόμια και πόρτες από σπίτια, θα πρέπει να είστε πολύ υπεύθυνοι διαφορετικά θα βρείτε μπροστά σας ‘’αντιπάλους’’.

σκυλος βολτα

Για πάντα μαζί

Ότι και αν συμβεί στη ζωή σας μην σκεφτείτε ποτέ να εγκαταλείψετε το σκύλο σας, ένα πλάσμα που ζει και αναπνέει για να σας βλέπει ευτυχισμένους. Ο σκύλος δεν είναι παιχνίδι, είναι ένα μέλος της οικογένειας. Για αυτό σκεφθείτε σοβαρά πριν επιλέξετε να μεγαλώσετε έναν.

Πηγή: Pet shop pet4u.gr