Αποκτήσατε κουτάβι; Όλες οι απαραίτητες αγορές που πρέπει να κάνετε

Ρούχα για σκύλους online pet shop pet-astero

Στους περισσότερους, ένα ζωάκι έρχεται από το πουθενά. Με το τεράστιο πρόβλημα αδέσποτων που υπάρχει στην Ελλάδα, συνήθως ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι έρχεται απρόσκλητο σε εμάς και εμείς δεν μπορούμε παρά να το σώσουμε. Άλλωστε, ένα ζωάκι μπορεί να μας δώσει τεράστια χαρά και αγάπη και να μας μάθει το αληθινό νόημα της προσφοράς. Ωστόσο, τις πρώτες μέρες ίσως μας κυριεύσει πανικός μπροστά στην ιδέα ότι ένα πλάσμα, ειδικά αν είναι πολύ μικρό σε ηλικία, εξαρτάται απόλυτα από εμάς. Μην πελαγώνετε! Επισκεφθείτε ένα pet shop και κάντε κάποιες απαραίτητες αγορές, για να εξασφαλίσετε την ευζωία του κουταβιού σας. Μάλιστα, αν ασχολείστε με τις ηλεκτρονικές αγορές, μπορείτε να τις κάνετε σε κάποιο online pet shop, ώστε να γλιτώσετε πολλά χρήματα. Έπειτα, όλα θα πάρουν το δρόμο τους και σε λίγες μόλις μέρες το νέο μέλος της οικογένειας θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της και δεν θα μπορείτε καν να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτό.

Ρούχα για σκύλους online pet shop pet-astero

 

Τροφή και λοιπά αξεσουάρ για σκύλους

Το σημαντικότερο, για το οποίο θα πρέπει να προνοήσετε, είναι η τροφή του σκύλου σας. Στο pet shop θα σας εξηγήσουν όλα τα είδη τροφής που υπάρχουν, όμως καλό είναι να ξεκινήσετε με κάποια τροφή για κουτάβια και στη συνέχεια, όταν το σκυλάκι σας γίνει ενός έτους, να προμηθευτείτε σκυλοτροφή ειδική για τη ράτσα, το μέγεθός του και πιθανές ιδιαίτερες ανάγκες που μπορεί να έχει. Μία σκυλοτροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, κρέας και λαχανικά είναι η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, θα πρέπει να αγοράσετε για το σκυλάκι σας δύο ξεχωριστά πιατάκια για το φαγητό και το νερό. Στα pet shop πωλούνται και διπλά, ενωμένα πιατάκια, όμως αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, αφού συχνά η τροφή μπορεί να πέφτει μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να πρέπει να το αλλάζετε συνέχεια.

 

 

 

 

       Σαμπουάν για σκύλους

Εφόσον το σκυλάκι σας θα μένει μέσα στο σπίτι, καλό θα είναι να το λούζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε με το ειδικό σαμπουάν για σκύλους που θα βρείτε σε όλα τα pet shop, το οποίο σέβεται τη χλωρίδα του δέρματος του σκύλου σας και προστατεύει με τη μυρωδιά του τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως τα κουνούπια και τα τσιμπούρια.

 

Λουρί για τη βόλτα

Η βόλτα του σκύλου τουλάχιστον 2-3 φορές τη μέρα αν μένει μέσα στο σπίτι και 1 φορά αν μένει στον κήπο είναι βασικό στοιχείο της ευζωίας του αλλά και του δεσίματος που θα αναπτύξετε μαζί του. Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να βγείτε βόλτα με τον σκύλο σας χωρίς λουρί, εκτός αν είναι ειδικά εκπαιδευμένος για αυτό, αλλιώς μπορεί να κινδυνεύσει από αυτοκίνητα ή άλλα σκυλιά.

 

Ρούχα σκύλου

Αν το σκυλάκι σας είναι μικρό και με κοντή τρίχα, ειδικά όσο είναι κουτάβι, πρέπει να φοράει ρούχα για σκύλους, για να προστατεύεται από τα κρυολογήματα κατά τη διάρκεια της βόλτας. Ανάλογα με τη ράτσα του, θα πρέπει να του αγοράσετε άνετα ρούχα για σκυλιά που θα τον βοηθήσουν να παραμένει ζεστός χωρίς να τον πιέζουν και να του περιορίζουν τις κινήσεις του.