Τι σκύλο να διαλέξω για μέσα στο σπίτι;

χαρουμενος σκυλος

Αν σκέφτεστε να πάρετε σκύλο αλλά δεν έχετε κήπο, τα νέα είναι καλά. Τα σκυλάκια μπορούν άνετα να ζήσουν μέσα στο διαμέρισμα ευτυχισμένα επειδή είναι δίπλα μας και μοιράζονται μαζί μας κάθε στιγμή της ημέρας. Αν σας απασχολεί το θέμα της καθαριότητας, μπορείτε εύκολα να την εξασφαλίσετε, αν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα 2-3 φορές την ημέρα, αν τον βουρτσίζετε τακτικά και αν τον κάνετε μπάνιο με το ειδικό σαμπουάν για σκύλους περίπου μία φορά το μήνα. Εφόσον, λοιπόν, το έχετε αποφασίσει και το μόνο που σας απασχολεί είναι τι σκύλο να βάλετε μέσα στο σπίτι σας, πρέπει σε πρώτη φάση να απαντήσετε σε αυτά τα δύο ερωτήματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου μέλους της οικογένειάς σας.

τι σκυλο να διαλέξω για το σπιτι, μικροσωμος σκυλςο μεγαλοσωμος σκυλος

 

Μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος σκύλος;

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι κατάλληλα για να ζήσουν μέσα σε διαμέρισμα είναι μόνο τα μικρόσωμα σκυλάκια. Η άποψη αυτή αληθεύει μόνο εν μέρει. Φυσικά, για ένα μικρό σκυλί το διαμέρισμα θα του μοιάζει ένας μεγάλος χώρος, στον οποίο θα μπορεί να κινηθεί άνετα χωρίς να νιώθει ότι ασφυκτιά. Αν, μάλιστα, του αγοράσετε από το κάποιο online pet shop μερικά ευφάνταστα παιχνίδια για να περνάει την ώρα του, τότε η ζωή του θα κυλάει πολύ ευτυχισμένα. Από την άλλη, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο πιο μικρός ένας σκύλος τόσο περισσότερη ενέργεια έχει. Αυτό σημαίνει ότι θα του είναι δύσκολο να κάτσει ήσυχος μέσα στο σπίτι και θα χρειάζεται μεγάλες βόλτες για να κουραστεί. Βέβαια, οι βόλτες αυτές μπορούν να γίνουν από οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας, αφού ακόμα και ένα μικρόσωμο παιδί μπορεί να ελέγξει ένα μικρό σκυλάκι, όμως θα πρέπει να είναι έντονες και να διαρκούν πολύ. Τα μεγαλόσωμα σκυλιά μοιάζουν εκ πρώτης όψεως μία κακή επιλογή για μέσα στο διαμέρισμα, όμως δεν είναι πάντα έτσι. Φυλές, όπως τα Λαμπραντόρ και οι ποιμενικοί, είναι γενικά νωχελικά σκυλιά που μπορούν να τεμπελιάζουν για ώρες μπροστά στο τζάκι και να τους αρκούν δύο μισάωρες βόλτες τη μέρα, για να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα μεγαλόσωμα σκυλιά είναι το μπάνιο στη μπανιέρα, όμως σε εξειδικευμένα online pet shop μπορείτε να βρείτε και σαμπουάν για σκύλους για στεγνό καθάρισμα, ώστε τουλάχιστον το χειμώνα να αποφεύγετε όσο μπορείτε την περίπλοκη διαδικασία του πλυσίματος του σκύλου σας.

 

Μακρύτριχος ή κοντότριχος σκύλος;

Η απάντηση μπορεί να μοιάζει εκ πρώτης όψεως προφανής, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο αυτονόητα. Οι μακρύτριχες φυλές μπορεί να σας φοβίζουν επειδή φοβάστε ότι θα γεμίσουν το σπίτι τρίχες ειδικά το καλοκαίρι, όμως πρέπει να ξέρετε ότι η ποσότητα της τρίχας είναι ίδια με τα κοντότριχα σκυλιά. Επιπλέον, τα σκυλιά με μακριά τρίχα έχουν το καλό ότι χτενίζονται με μεγάλη ευκολία, αν αγοράσετε από ένα pet shop μία ειδική βούρτσα για σκύλους. Η τρίχα γίνεται μπάλα και μπορεί να μαζευτεί εύκολα με την ηλεκτρική σκούπα. Αντίθετα, οι σκύλοι με κοντή τρίχα μαδάνε ακανόνιστα και είναι πολύ δύσκολο να χτενιστούν, για να απομακρυνθούν οι περιττές τρίχες, οι οποίες διασκορπίζονται παντού.