4 επιλογές σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια για σπίτια με κατοικίδια ή παιδιά

Ήρθε η ώρα να στολίσετε και ζηλεύετε τους φίλους σας που γεμίζουν το σπίτι παντού με χριστουγεννιάτικα φωτάκια; Σας καταλαβαίνουμε απόλυτα! Αν στο σπίτι έχετε μικρά παιδιά ή κάποιο κατοικίδιο, τότε η πιθανότητα ζημιάς είναι αρκετά μεγάλη. Είναι, μάλιστα, περίεργο το πώς το παιδί ή η γάτα εκστασιάζονται τόσο πολύ με τα λαμπάκια και το στολίδια, ενώ για άλλα πράγματα αδιαφορούν χαρακτηριστικά όλη τη χρονιά. Πάντως, δεν είναι απαραίτητο να παραδώσετε τα όπλα και να απογοητεύεστε. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε φωτάκια, οι οποίες είναι απολύτως ασφαλείς και μειώνουν τους κινδύνους στο ελάχιστο. Στο χέρι σας είναι να αποκτήσετε ένα υπέροχο στολισμένο σπίτι όπως το ονειρεύεστε, παρέα με το λατρεμένο σας παιδάκι ή ζωάκι!

χριστουγεννιατικα λαμπακια led

Λαμπάκια LED με μπαταρία

Ένας μεγάλος φόβος όσων έχουν κάποιον μικρό εξερευνητή μέσα στο σπίτι είναι μήπως δαγκώσει ή τραβήξει το καλώδιο από τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά ή σκυλάκι που δαγκώνει ό,τι βρει μπροστά του, αντικειμενικά είναι πολύ επικίνδυνο να έχετε τα φωτάκια στην πρίζα. Αυτό το πρόβλημα έρχονται να λύσουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια με μπαταρία. Βγαίνουν σε διάφορα μήκη, οπότε πρακτικά μπορείτε να τα βάλετε όπου θέλετε. Ταυτόχρονα, επειδή είναι LED ξοδεύουν ελάχιστη ενέργεια, οπότε θα σας βγάλουν όλη την εορταστική περίοδο με ένα μόνο σετ μπαταριών.

φωτοσωληνες

Φωτοσωλήνες

Πολύ πρακτικοί και ασφαλείς είναι και οι φωτοσωλήνες. Πρόκειται ουσιαστικά για φωτάκια, τα οποία είναι επενδυμένα εξωτερικά με χοντρό, αδιάβροχο και ανθεκτικό υλικό. Αυτό τους δίνει πολλά πλεονεκτήματα. Καταρχάς, είναι αδύνατο να σκιστούν ή να κοπούν από κάποιο δάγκωμα ή τράβηγμα. Επιπλέον, δεν μπερδεύεται το καλώδιό τους, οπότε ο κίνδυνος ασφυξίας είναι πολύ χαμηλός.

χριστουγεννιατικη φιγουρα Αϊ-Βασιλη

Φωτεινές φιγούρες

Κάποτε, οι φωτεινές φιγούρες που βλέπαμε στα μαγαζιά ήταν από λεπτό γυαλί, κάτι που φυσικά τις καθιστούσε άκρως ακατάλληλες για οποιοδήποτε σπίτι, πόσο μάλλον για κατοικίδια και παιδιά. Πλέον, όμως, οι κλασικές χριστουγεννιάτικες φιγούρες του Άγιου Βασίλη και της παρέας του, κατασκευάζονται από ανθεκτικό αλλά πολύ ελαφρύ πλαστικό και έχουν φωτάκια LED. Αυτό σημαίνει ότι και να πέσουν δεν πρόκειται να σπάσουν ούτε να προκαλέσουν καμία ζημιά, ενώ τα φωτάκια LED εμποδίζουν την υπερθέρμανση ή το βραχυκύκλωμα.

λαμπακια εξωτερικου χωρου

Φωτάκια εξωτερικού χώρου

Τελευταία, αλλά πολύ φαντασμαγορική επιλογή είναι τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου. Ίσως να μη μπορείτε να γεμίσετε το σαλόνι σας με όλα τα λαμπάκια που θα θέλατε, όμως ο κήπος ή το μπαλκόνι σας είναι ο καλύτερος καμβάς για τη διακόσμησή σας. Τα φωτάκια εξωτερικού χώρου είναι πλήρως αδιάβροχα και με πολύ χαμηλή κατανάλωση, οπότε μπορείτε κυριολεκτικά να γεμίσετε το χώρο με όσα θέλετε. Επιπλέον, βγαίνουν σε όλα τα σχέδια που βγαίνουν και τα λαμπάκια εσωτερικού χώρου, οπότε το μόνο που μένει είναι να εμπνευστείτε για το πώς θα κάνετε το σπίτι σας να δείχνει υπέροχο όχι μόνο μέσα αλλά και στην εικόνα που δείχνει στους έξω.

Περισσότερες επιλογές για χριστουγεννιάτικα φωτάκια