Τι χρειάζεται ένα κατοικίδιο

τι χρειαζεται ενα κατοικιδιο

Η απόκτηση κατοικίδιου και ειδικά αν είναι σκυλάκι είναι μεγάλη ευθύνη, αφού το συγκεκριμένο δεν είναι και από τα πιο ήρεμα κατοικίδια. Το να έχει κάποιος σκυλάκι ισοδυναμεί με το να έχει παιδάκι. Χρειάζεται να ασχοληθεί παραπάνω μαζί του, εφόσον πρέπει να μάθει να υπακούει σε κάποιους βασικούς κανόνες, όπως το να μη πειράζει αντικείμενα που δε του ανήκουν, καταστρέφοντας τα. Ακόμα είναι η ευθύνη για την υγεία του ζώου, οπού θα πρέπει να φροντίζει ο ιδιοκτήτης  να του κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, να κάνει τα εμβόλια του, αν αρρωστήσει να πάρει φάρμακα κ.α.

σκυλος

Τα κατοικίδια ακόμα χρειάζονται αξεσουάρ όπως τα μπολάκια για το φαγητό τους και το νερό τους, τα παιχνίδια τους, αφού πρέπει με κάτι να ασχολούνται ειδικά αν δεν υπάρχει άλλο κατοικίδιο για να παίξουν μαζί. Επίσης το λουρί του για να το βγάζετε βόλτα, το ρουχαλάκι του για να μη κρυώνει το χειμώνα, αν είναι κοντότριχο ή άτριχο λόγω της ράτσας η οποία μπορεί να είναι από θερμά κλίματα όπως είναι το Αζαγουάκ του ο οποίου οι ρίζες είναι από την Αίγυπτο.

σκυλοτροφη

Ένα εξειδικευμένο κατάστημα Pet shop σας παρέχει όλα τα αξεσουάρ που χρειάζεστε για το σκυλάκι σας σε πολύ καλές τιμές. Από τα πιο βασικά που είναι τα μπολάκια για το φαγητό του και το νερό του μέχρι και τα πιο ειδικά όπως είναι τα ρουχαλάκια του. Τα αντικείμενα που σας παρέχει είναι τέτοια ώστε όχι μόνο να διευκολύνουν το σκυλάκι σας αλλά και εσάς τους ίδιους, για παράδειγμα πολλές φορές τα σκυλάκια την ώρα που παίζουν πέφτουν πάνω ή κλοτσάνε κατά λάθος τα μπολ με το νερό τους ή το φαγητό τους, με αποτέλεσμα να χάνετε χρόνος, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάπου πιο εποικοδομητικά, για να καθαριστούν αυτά που λέρωσε ο σκύλος κατά λάθος. Για να μην το μαλώνετε άδικα και χρειάζεται και εσείς να καθαρίζετε θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να αγοράσετε από το  τη Ταΐστρα/Ποτίστρα, με μεγάλη χωρητικότητα και αντιολισθητική βάση.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα σας λερώνει αλλά θα ελέγχετε και τη ποσότητα που τρώει. Το pet shop τιδιαθέτει πολλά ακόμα είδη που θα βοηθήσουν στη καθημερινότητα σας με το κατοικίδιο σας.